Proizvodnja mašina za obradu voća i povrća i pekarske opreme

Linija za rezanje kupusa

O proizvodu


Linija za rezanje kupusa je konstruisana tako da izvadi koren glavice kupusa, iseče kupus na trake željene debljine i posoli isečen kupus. Ova linija se sastoji iz uređaja za vađenje korena, mašine za rezanje glavice kupusa, posipača soli i kosog transportera.

U sastavu ove linije imamo dva uređaja za vađenje korena, koja u potpunosti i sa lakoćom vade koren glavice kupusa. Nije potrebna nikakva posebna obrada glavice kupusa pre vađenja korena kupusa i rezanja.Da bi se dobili najbolji rezultati, pogodno je koristiti glavice koje nisu veće od 300 milimetra u prečniku.

Linija za rezanje kupusa je kompaktna i svi njeni delovi se nalaze u sklopu iste čelične konstrukcije.To omogućava da radnik koji radi na vađenju korena može da glavicu sa izvađenim korenom stavi u mašinu za rezanje i da pri toj operaciji ne promeni svoj položaj.

Radnik ima zadatak da glavicu kupusa sa korenom okrenutim na gore prisloni na prsten koji okružuje osovinu sa konusnim nožem. Jednostavnim podizanjem glavice na gore vrši se vađenje korena a zatim se glavica kupusa stavlja u mašinu za rezanje.

Ulazni koš koji prihvata glavicu je oblikovan tako da omogućava vođenje kupusa tokom sečenja bez dodatnog pridržavanja i pritiskanja glavice. Kapacitet mašine za sečenje je do 6000 kilograma na sat a debljina izrezanih traka se kreće u opsegu od 2 do 10 mm, u zavisnosti od potreba korisnika. Izlazni levak usmerava sečeni kupus na kosi transporter.

Kosi transporter je projektovan tako da obezbedi prihvat sečenog kupusa sa mašine za sečenje i pouzdan transport do prihvatnog suda. Iznad trake kosog transportera se nalazi posipač soli, koji ravnomerno posipa so po celoj širini trake koja se kreće konstantnom brzinom, što obezbeđuje ujednačenu posoljenost rezanog kupusa.

Mašina je izrađena od nerđajućeg čelika i drugih materijala čija je primena dozvoljena za upotrebu u prehrambenoj industriji. Za izradu noževa za sečenje korišćen je poseban nerđajući čelik, izuzetno otporan na habanje.